Bli av med pormaskar från ansiktet!


Nivea refining clear-up strips kan köpas på kicks.se, 55kr.
Bulldog Face Scrub hittas på grooming.se, 99kr.

Hej alla sköna människor.
Alla får vi pormaskar i ansiktet, och man kanske inte alltid känner sig så fräsch med dem. De orsakas av fett från överaktiva talgkörtlar i en mysig blandning av döda hudceller, och dessa täpper till porerna som gör att de blir större. Resultatet om man inte tar itu med dessa blir små brun-svarta prickar. Inte så trevligt vid lite intimare stunder med en tjej? Nää precis.

Det finns lite olika sätt att få bort dem, och jag tänkte dra dem två bästa. Oftast är det näsan som drabbas, men även hakan och till och med pannan i dem svåraste fallen (dessa kallas T-zonen). Själv brukar jag köra en T-zons peeling cirka 2 till 3 gånger i veckan. Peeling för er som inte visste, är små korn/stenar som ''skrubbas'' mot huden och får bort de döda hudcellerna. Huden blir helt gaalet len och pormaskarna försvinner helt (Tills nya produceras vill säga). Sen har vi också nya tidens påhitt, Clear-up strips. Det är självhäftande remsor som drar ut pormasken ur poren. Remsan skall tryckas fast på våt hud, och den skall sitta på i dryga 10 minuter. Sedan dras den bort försiktigt, nästan som ett plåster. Bör upprepas 2 till tre gånger i veckan.

Ps. Jag ändrar namnet på kategorin ''hygien & skötselråd'' till grooming och skötselråd. Grooming är ett ganska så nytt ord, och betyder manlig skönhetsvård. Visst kan man tycka att det låter bättre att säga grooming än manlig skönhetsvård. För det har blivit mer och mer accepterat att en man också faktiskt kan bry sig om sin hygien. (?!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0